Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

iPhone-urile angajaților de la Departamentului de Stat SUA au fost spionate de israelieni: Tehnologia este una nemaiîntâlnită

topmoviles.es
iPhone 13 Pro

Telefoanele iPhone ale Apple Inc ale cel puțin nouă angajați ai Departamentului de Stat al SUA au fost piratate de un atacator necunoscut care a folosit un spyware sofisticat dezvoltat de NSO Group, cu sediul în Israel, potrivit a patru persoane familiarizate cu această chestiune, citate de Reuters

Atacurile care au avut loc în ultimele câteva luni, au țintit oficiali americani care fie au sediul în Uganda, fie s-au concentrat pe chestiuni care privesc țara din Estul Africii, au declarat două dintre surse.

Intruziunile, reprezintă cele mai ample hack-uri cunoscute ale oficialilor americani prin intermediul tehnologiei NSO. Anterior, o listă de numere cu potențiale ținte, inclusiv unii oficiali americani, a apărut în rapoartele privind NSO, dar nu era clar dacă intruziunile au fost doar încercări sau au reușit.

Reuters nu a putut stabili cine a lansat cele mai recente atacuri cibernetice, scrie mediafax.ro.

Grupul NSO a declarat joi, într-o declarație, că nu are indicii că instrumentele sale au fost folosite, dar a anulat accesul pentru clienții relevanți și că va investiga pe baza anchetei Reuters.

"Dacă investigația noastră va arăta că aceste acțiuni s-au întâmplat într-adevăr cu instrumentele NSO, clientul respectiv va fi reziliat permanent și vor avea loc acțiuni legale", a declarat un purtător de cuvânt al NSO, care a adăugat că firma va "coopera, de asemenea, cu orice autoritate guvernamentală relevantă și va prezenta toate informațiile pe care le vom avea".

NSO a declarat de mult timp că își vinde produsele doar clienților guvernamentali din domeniul aplicării legii și al serviciilor de informații, ajutându-i să monitorizeze amenințările la adresa securității, și că nu este implicată direct în operațiuni de supraveghere.

Oficialii de la ambasada Ugandei la Washington nu au comentat. Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a refuzat să comenteze cu privire la intruziuni, indicând în schimb decizia recentă a Departamentului Comerțului de a plasa compania israeliană pe listă lista entităților cu care firmele americane nu pot colabora.

Software-ul NSO este capabil nu numai să captureze mesaje criptate, fotografii și alte informații sensibile de pe telefoanele infectate, ci și să le transforme în dispozitive de înregistrare pentru a monitoriza împrejurimile, potrivit manualelor produselor analizate de Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.