Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPJ Brăila: Au fost date sancţiuni contravenţionale, aplicate transportatorilor de persoane; un şofer, depistat sub influenţa alcoolului

click.ro
masina politie

Poliţiştii au efectuat o acţiune de verificare a autovehiculelor destinate transportului de persoane, ocazie cu care au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, au depistat un şofer în timp ce conducea sub influenţa alcoolului şi au reţinut un certificat de înmatriculare, informează IPJ Brăila.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au verificat marţi 51 de autovehicule destinate transportului de persoane şi au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.060 de lei.

"Totodată, pentru abaterile constatate poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au reţinut un permis de conducere pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către un bărbat în vârstă de 54 de ani aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o concentraţie alcoolică de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.450 de lei şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. De asemenea, poliţiştii au retras şi un certificat de înmatriculare", se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Brăila, conform Agerpres.

Acţiunea a vizat verificarea legalităţii transporturilor rutiere de persoane, respectiv deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de către conducătorul auto, respectarea traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare.

S-a efectuat testarea cu aparatul etilotest a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport şi s-a verificat valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.