Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipocrizie - Microsoft încasează o amendă infimă, după ce a vândut companiilor rusești aflate pe lista neagră

microsoft

Vreme de şapte ani, Microsoft a vândut software unor companii ruseşti aflate pe lista neagră, motiv pentru care gigantul american primeşte o amendă modestă. Departamentul Trezoreriei Statelor Unite anunţă că a găsit Microsoft vinovată de vânzarea de software cu violarea restricţiilor impuse entităţilor ruseşti din peninsula Crimeea în perioada 2012 - 2019.

Microsoft s-a folosit de un intermediar

Microsoft, Microsoft Irlanda şi Microsoft Rusia au eşuat în verificarea entităţilor care ajungeau să folosească software-ul vândut, se arată în raportul iniţial. Gigantul american făcea tranzacţia cu un intermediar, care apoi vindea licenţele către companii aflate pe lista neagră.

Departamentul Trezoreriei dă drept exemplu câteva nereguli descoperite la Microsoft în acest caz. Una dintre probleme era că Microsoft făcea verificările pe baza unor liste incomplete, care nu includeau toate entităţile sancţionate.

O altă problemă a fost că unii dintre angajaţii Microsoft Rusia, concediaţi între timp, au vândut cu bună ştiinţă software către entităţi sancţionate, trecând în acte un pseudonim menit să ascundă identitatea acestora.

Pentru aceste abateri, Microsoft a fost amendată cu puţin peste 3 milioane de dolari, care nu doar că reprezintă o amendă foarte mică pentru gigantul american, dar îi lasă şi o mare parte din veniturile obţinute astfel - vânzările către firme ruseşti sancţionate au adus venituri de aproximativ 12 milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.