Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPOTEZĂ BOMBĂ Carmen Dan a fost INTERCEPTATĂ LEGAL

Ultima Ora breaking news

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat, că a găsit în apartamentul închiriat în care locuieşte un dispozitiv de înregistrare şi a sesizat Poliţia pentru demararea unei anchete. Ministrul a precizat că a făcut plângere pentru violare de domiciliu.

Însă, a apărut o ipoteză-bombă în acest nou caz. E posibil ca ministrul Carmen Dan să fie interceptat legal. De altfel, Carmen Dan are mai multe plângeri la diferite parchete, DNA și DIICOT, și ar putea să fie interceptată legal, partea a unei proceduri judiciare.

Citește și: Previziunile s-au adeverit: Cine ar putea face plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu

De profesie avocat, deputatul Daniel Fenechiu, de la PNL, spune că e o practică obișnuită în România ca, în dosare in rem, în care procurorii urmăresc o faptă, nu o persoană, să aibă mandat de interceptare a persoanelor.

”E frecvent ca în cadrul unei urmăriri penale in rem să se întâmplae așa ceva. Nu poți să interceptezi o persoană decât dacă se identifică o vină a acelei persoane. În baza unei legi proaste, e o măsură legală. E o interceptare legală, într-un dosar in rem. Poate fi suspectă într-un dosar, poate fi ceva in rem. Pe mandat de siguranță națională poate fi SRI.”, a spus Daniel Fenechiu, miercuri seara, la Antena 3.

”Cred că e o interceptare legală, e posibil să fie un dosar in rem. Fiind in rem, au ascultări masive, cu mulți oameni. Sunt implicate structuri autohtone. E un parchet implicat sau chiar poliția.”, a anticipat și Cătălin Harnagea, fost șef al SIE.

Citește și: Situație inedită la BNR: Ce se va întâmpla cu salariile uriașe ale angajaților, după revoluția fiscală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.