Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteză în cazul Monica Iacob Ridzi: Klaus Iohannis o va grația + Încă o variantă de salvare

monica iacob ridzi

Monica Iacob Ridzi este unul dintre subiectele cele mai importante dezbătute în presă în ultimele zile. Starea de sănătate a fostului ministru condamnat la ani grei de pușcărie o face incompatibilă cu regimul de detenție. Unul dintre liderii PMP spune că Ridzi ar putea fi grațiată, chiar dacă este condamnată pentru corupție.

Citește și: INCREDIBIL Cum arată celula în care stă Monica Iacob Ridzi / FOTO

„Cred că dacă boala este foarte gravă, dar s-ar putea nici să nu mai aibă mult de trăit, și ținând cont că are doi copii cu malformații grave, Ridzi ar trebui să uzeze de legislația deținuților și să facă cerere de întrerupere a pedepsei, ar putea chiar să meargă până acolo să îi ceară grațierea lui Iohannis. Și nu cred că într-un caz extrem, Iohannis n-ar grația-o, dacă medicii ar constata că mai are câteva zile de trăit”, a spus secretarul executiv al PMP, Lucian Iliescu, la B1 TV.

Citește și: Încă o lovitură pentru Monica Iacob Ridzi

Monica Iacob Ridzi ia în calcul și varianta de a cere întreruperea executării pedepsei, dacă starea sa de sănătate va impune acest lucru. 'Dacă starea de sănătate se va agrava și se vor cere niște tratamente care nu se pot asigura în sistemul penitenciar, cu siguranță va cere întreruperea pedepsei. Dânsa a avut această variantă ca alternativă, dar condiționat de evoluția stării de sănătate', a declarat avocata ei, Laura Baciu.

Citește și: Klaus Iohannis a ajuns la spital! Verdictul medicilor

Fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob Ridzi a cerut un regim semideschis în executarea pedepsei penitenciare și ar putea să ceară chiar întreruperea executării pedepsei, dacă starea sa de sănătate se va agrava.

Regimul semideshis presupune, printre altele, mai multă libertate de mișcare în cadrul penitenciarului, posibilitatea de a participa la diverse activități desfășurate în penitenciar, precum și un regim mai puțin restrictiv în privința vizitelor pe care le primește.

Potrivit avocatului Laura Baciu, Monica Iacob Ridzi suferă de 13 boli, printre care leukoneutropenie severă idiopatică, trombofilie prin mutație hemozigotă și heterozigotă, Sindromul Willebrand, anemie feriprivă, pielonefrită cronică restrictivă dreaptă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.