Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteză INCENDIARĂ din PSD: de ce a fost dărâmat Ponta și aduși tehnocrații

Demisia forțată a lui Victor Ponta și aducerea tehnocraților reprezintă unul dintre cele mai controversate momente politice din ultimii ani. Europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Pașcu, lansează o ipoteză incendiară: el susține că Ponta a fost mazilit pentru că începuse să atragă fonduri europene, iar de la Bruxelles se dorea tocmai contrariul.

Vezi şi: Guvernul recunoaşte DEZASTRUL fondurilor europene: Absorbţie ZERO

V-ați gândit la ipoteza ca plecarea guvernului Ponta si venirea guvernului "tehnocrat" numit de la Bruxelles a fost determinata de chestiunea fondurilor europene? Adică, banii alocați Romaniei, de care Basescu nu s-a atins, trebuiau sa se întoarcă înapoi la cei care ni i-au pus la dispoziție (țările mai bogate din UE). Ori, tocmai spre sfârșitul ciclului 2007-2014, guvernul Ponta începe sa ii acceseze accelerat, printre altele, inclusiv prin simplificarea birocrației interne.

Pleacă guvernul Ponta si vine guvernul "tehnocrat" care, imediat, oprește accesarea fondurilor europene, inclusiv prin ridicarea barierelor birocratice interne!? Degeaba atrage atenția comisarul Corina Cretu, ca, daca-i ordin, cu plăcere! E doar o ipoteza, care se impune de la sine in condițiile in care cea mai mare deosebire intre cele doua guverne este in domeniul cheltuirii fondurilor europene”, scrie Ioan Mircea Pașcu.

_____

Vezi și: Traseul banilor în cazul Bogdan Olteanu: fitilul prins de procurorii DNA

Actualul ministru al Fondurilor europene, Cristian Ghinea a declarat pentru Capital că sistemul infromatic este în lucru. "Vom finaliza cinci module în luna octombrie. Este un calendar asumat în faţa premierului Dacian Cioloş. Aceste cinci module vor fi suficiente pentru deblocarea sistemului informatic. De altfel pentru 3 programe operaţionale am demarat o procedură rapidă car enu depinde în mare măsură de acest sistem informatic", a spus Ghinea. Întrebat dacă absorbţia este de 0% acesta a evitat să răspundă concret, spunând că e pe măsura contractării. Referitor la memorandumul aprobat ieri în Guvern Ghinea a spus că previziunile de plăţi pentru 2016 "sunt conservatoare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.