Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPOTEZĂ INCENDIARĂ Se încearcă ASASINAREA lui Fethullah Gulen

gulen

Avocaţii predicatorului turc stabilit în SUA Fethullah Gulen, acuzat de autorităţile de la Ankara că ar fi în spatele puciului eşuat de luna trecută, au declarat vineri că se tem că s-ar putea atenta la viaţa acestuia, după solicitările Turciei ca el să fie extrădat, relatează Reuters.

În cadrul unei conferinţe desfăşurate la Washington, ei au afirmat că se aşteaptă ca predicatorul, care a negat în mai multe rânduri orice implicare în puciul eşuat de la 15 iulie, să rămână în complexul izolat în care locuieşte, într-o zonă muntoasă din statul Pennsylvania.

Citește și: A arătat tot la piscină: Vedeta care a renunțat la haine, în București / FOTO HOT

"Am citit că Turcia ar fi îngrijorată că domnul Gulen, acest lider în vârstă şi fragil, ar urma să zboare într-o altă ţară. Este absurd", a afirmat avocatul Reid Weingarten, din cadrul biroului de avocatură Steptoe & Johnson LLP.

Un tribunal din Istanbul a emis joi un mandat de arestare pe numele fostului imam, care s-a autoexilat din 1999 în Pennsylvania. Gulen este acuzat că 'a ordonat tentativa de lovitură de stat de la 15 iulie', în urma căreia şi-au pierdut viaţa 272 de persoane şi peste 2.100 au fost rănite.

Citește și: GOL PUȘCĂ Așa a fost fotografiat unul dintre cei mai doriți bărbați ai planetei / FOTO

Acest demers deschide calea către o solicitare oficială adresată Washingtonului de extrădare a lui Fethullah Gulen, în vârstă de 75 de ani.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan îl acuză pe Gulen că a pus la cale puciul şi a spus că SUA ar trebui să îl predea Turciei. Administraţia americană a refuzat să facă acest lucru, astfel că disputa a tensionat relaţiile dintre cele două ţări.

Citește și: Unul dintre cei mai apreciați artiști spune că se tratează de dependență sexuală

În acelaşi timp, avocatul Reid Weingarten a mai spus că nu există nici cea mai mică probă împotriva lui Gulen.

"Nu am văzut nici cea mai mică probă, directă sau indirectă, care să reziste în mod convingător unui examen al faptelor. Nicio umbră de probă" privind implicarea lui Gulen, a afirmat el, potrivit AFP citată de agerpres.ro.

Citește și: OBSEDAT SEXUAL Filmează sub fustele femeilor în supermarket / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.