Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPOTEZA lansată din Occident. De ce a fost exclus din familia regală Principele Nicolae

regele mihai

De ce i-a retras regele României nepotului său, prinţul Nicolae, dreptul la succesiune?

“A făcut asta pentru că prinţul a umblat neîngrijit? Sau pentru că a comandat pizza la palat?”. Acestea sunt câteva întrebări retorice lansate de publicaţia The Daily Beast.

Potrivit acestei surse, prinţul Nicolae este “un tânăr draguţ de 30 de ani, pasionat să meargă pe bicicletă prin toată ţara, dar căruia nu-i plăcea să iasă în evidenţă” şi care avea şansa să devină, într-o zi, rege al României.

Dar scoaterea lui Nicolae din linia de succesiune ar putea reprezenta o “foarte discretă lovitură de stat”, dirijată de alţi membri ai Familiei Regale, denumiţi “puternicii lui duşmani de la Palatul Elisabeta”.

O explicaţie foarte pragmatică a acestei rivalităţi ar putea fi cea financiară. Familia Regală a redobândit în România domenii care valorează între 60 şi 200 de milioane de euro, inclusiv “foarte mult pământ, o serie de castele”, iar unii membri ai Familiei Regale nu doreau ca ele să ajungă în mâinile tânărului prinţ, susţine The Daily Beast.

Dacă excludem o asemenea rivalitate, nu există explicaţii plauzibile pentru decizia regelui Mihai. Nu se ştie ca prinţul Nicolae să aibă vreun viciu. De exemplu, el nu organizează lupte de cocoşi în Oregon, ca mătuşa lui, Irina (a treia fiica a regelui Mihai), care a fost eliminată de la succesiune din acest motiv.

Prinţul Nicolae este un personaj decent şi se bucură, printre cetăţenii României, de o imensă popularitate. Este aşadar surprinzător de ce bunicul lui, regele Mihai, “un om de 93 de ani, oarecum rupt de realitate”, l-a scos pe Nicolae de pe lista de moştenitori.

Potrivit sursei citate, regele Mihai a dat publicităţii un comunicat „bizar”, în care sugerează că această decizie se datorează comportamentului lui Nicolae. Comunicatul precizează că membrii unei Familii Regale trebuie să fie „modeşti, echilibraţi şi să respecte principii morale”.

Regele Mihai a refuzat să facă orice comentariu în plus. Totuşi, un consilier al regelui Mihai, Ioan-Luca Vlad, a încercat să decodifice textul comunicatului, susţinând că el se referă la o “diferenţă emoţională dintre idealurile lui Nicolae şi standardele Casei Regale”.

Potrivit acestui consilier, prinţul Nicolae, născut în Elveţia şi educat în stil britanic, a revenit în România şi a început să înveţe limba română abia acum cinci ani, special pentru a-şi prelua atribuţiile în Familia Regală. “Dar el s-a implicat în sporturi profesioniste şi în activităţi private incompatibile cu o succesiune regală, nu are experienţă diplomatică, iar aceste sarcini s-au dovedit împovărătoare”.

Totuşi, consilierul a precizat că scoaterea lui Nicolae din linia de succesiune nu reprezintă o „pedeapsă” şi a cerut ca jurnaliştii „să nu caute în coşul de gunoi”, pentru a găsi vreun indiciu despre acţiunile prinţului Nicolae.

Deşi Nicolae este necăsătorit, nu există niciun indiciu că el ar fi gay, astfel că speculaţiile legate de o asemenea situaţie, care să explice decizia regelui Mihai, sunt nefondate.

Surse apropiate Casei Regale ar fi declarat că prinţul Nicolae „ar fi intrat în conflict cu bunicul lui”.

Potrivit informaţiilor actualizate de pe site-ul Casei Regale, locul lui Nicolae în linia de succesiune a fost luat de sora lui mai mică, Elisabeta Karina. Ca şi Nicolae, ea a fost educată în Marea Britanie. Dar spre deosebire de Nicolae, ea nu vorbeşte deloc limba română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.