Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteza incendiară a lui Cozmin Gușă în cazul Simonei Halep: 'WADA poate fi `Statul Paralel` din sportul mondial'

Radu Pop
WTA
Simona Halep

Președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, se întreabă dacă Simona Halep a luat intenționat o substanță interzisă sau este victima jocurilor de interese și răzbunări din tenisul mondial.

„Sportul deține supremația mondială în ceea ce privește audiența la public, olimpiadele și campionatele mondiale de fotbal fiind evenimentele ce captează atenția unei largi majorități dintre cetățenii planetei de fiecare dată când au loc, timp de săptămâni la rând. Probabil că marile turnee de tenis, cele de Grand Slam, vin imediat după primele două în clasamentul audienței cumulate per eveniment, aici spectacolul este dublat de sumele uriașe de bani cu care performerii sunt recompensați la final. Aici banii vin de la sponsorii care reușesc să-și multiplice vânzările de echipamente prin transmisiile de tenis, iar asta puteți observa lesne când, după fiecare turneu important vedeți pe terenurile de sport adulți și copii îmbrăcați și încălțați ca Federer, Nadal, Djokovic sau Halep. Bani mulți fac și canalele tv de sport care transmit evenimentele, aceeași producătorii de echipamente sau marile bănci, rețelele de magazine, alte branduri renumite, plătesc sume uriașe pentru ca reclama lor să apară în timpul transmisiei sportive.

Deci dacă sunt atât de mulți bani implicați, e limpede că oamenii puternici din spatele marilor companii pomenite mai sus fac și ei tot ce pot pentru a-și susține favoriții, iar de-aici apare un ghem uriaș de interese ce implică susținerea unor sportivi în detrimentul altora. Iar aici ajungem la fața urâtă a sportului în general, a tenisului în particular, acolo unde puternicii lacomi de bani și faimă acționează asupra președinților de federații sportive, care la rândul lor fac demersuri toxice asupra antrenorilor sau arbitrilor, a organizatorilor, într-un țintar al unor măsuri și presiuni pe care nu vi-l puteți închipui nici măcar în proporție de 10%.

În ultimii 20 de ani a apărut pe tabloul acesta al reglementărilor interesate și WADA (Agenția Mondială Anti-Drog), care prin comisarii ei este parte din viața de zi cu zi (!) a fiecărui campion din orice sport de pe această planetă. Ca să aveți cumva dimensiunea monitorizării vă zic doar că, dacă un asemenea campion e într-o zi liberă și vrea să facă o deplasare pentru relaxare în afara orașului unde se pregătește, el e obligat să anunțe asta printr-un mail, indicând destinația și durata exacte, pentru a fi găsit rapid pentru o eventuală testare inopinată. Dacă nu face asta sportivul respectiv este imediat descalificat pentru competițiile viitoare. WADA s-a născut din dorința legitimă de a stopa dopajul din sport ce îmbunătățea performanțele sportive în mod simțitor, creea cumva astfel campioni falși, ce se bucurau de glorie, la pachet însă cu distrugerea sănătății pentru restul vieții. Iar din descrierea acestui mecanism vă puteți imagina nu că dopajul a dispărut, dar că el este depistat în mod selectiv, de multe ori conform intereselor pe care vi le-am descris mai sus. Lista substanțelor interzise se modifică periodic, dar asta nu înseamnă că nu există altele din afara listei ce sunt folosite deseori doar de către favoriții acestui Sistem. De-aia am zis că WADA poate acționa în mod similar Statului Paralel din justiție, pentru români va fi mai ușor de priceput tărășenia pentru că au văzut modul selectiv în care acesta acționează în a identifica și pedepsi corupții/''drogații'' ce nu sunt protejați, în avantajul altora care sunt trecuți cu vederea.

E limpede că Halep a folosit o substanță interzisă, dar nu mai putem ști dacă a făcut-o în mod intenționat sau este victima jocurilor de interese și răzbunări din tenisul mondial, reacția soțului armean al Serenei Williams, dublată de campania sa lungă anti-Țiriac, ne sugerează cumva că Simo a fost aleasă pentru a fi pedepsită și eliminată. Știm că ancheta WADA s-a făcut ''la pont'', dar pontul nu putea fi dat decât de către cineva care știa că lui Halep i s-a administrat substanța respectivă, iar aici vorbim despre echipa condusă de către celebrul și bogatul Mouratoglou, care înainte de a fi antrenorul lui Simo a fost antrenorul Serenei. Mie mi-a apărut mereu acest individ ca fiind un escroc calificat și ultramediatizat (deși zicea doar platitudini), iar această impresie mi-a fost sporită și de felul nonșalant în care a tratat zvonurile despre amantlâcurile sale unde, înainte de a fi Halep ''eroină'', a fost Serena cea despre care se presupunea că împarte cu Mouratoglou și patul. În altă ordine de idei, unul ca Ilie Năstase știe cu detalii și a și spus că unora din tenis li se aplică regulamentul, iar altora nu, Simo a noastră a ajuns probabil pe partea proastă a tabloului, probabil dintr-o intenție criminală a unora.

Nu vreau să dau verdicte azi, sunt însă și eu președinte de federație sportivă și cunosc nedreptatea aplicată multor campioni ce nu sunt protejați de către șmecherii planetei (cazul Djokovic e diferit, dar clar!), vă zic doar că e limpede că sportul este demult pe ''lista de sancțiuni'' din războiul mondial pentru influență, notorietate și bani, doar că nu știați acest lucru tocmai pentru că este o listă ce nu e comunicată decât ''inițiaților''. Simo a ajuns pe această listă, dar și România odată cu ea! Și Simo nu poate fi sprijinită prin concertul de tânguire națională, nici prin cel de înjurături din galerie, iar alte mijloace noi românii nu mai avem ...”, spune Cozmin Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.