Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteză ŞOC în politica românească: Dacian Cioloş ar putea rămâne premier şi după alegeri

puterea.ro
dacian ciolos

O nouă ipoteză şoc ia amploare în politica românească. Tehnocratul Dacian Cioloş ar putea rămâne premier şi după alegerile parlamentare. O spune un analist politic.

„Cioloş e conștient că acest guvern îi afectează poziția și imaginea. Ca să rămână premier și să devină preşedintele PNL ar trebui să sprijine activ acest partid în campanie. Din poziția de premier tehnocrat n-o poate face. O parte din victoria PSD la locale s-a datorat atacurilor împotriva Guvernului tehnocrat, pe care Cioloş n-a știut să le contracareze. PNL a primit până la urmă lovitura. Dacă va rămâne Cioloș sau nu e problema liberalilor. Dacă nu au altă alternativă, îl vor folosi pe Cioloş. Nu împotriva voinței lui.

Citeşte şi: Decizie de ultimă oră a judecătorilor: Ce s-a întâmplat cu Dan Şova

Apropiați ai lui Cioloș spuneau că se discută despre multe poziții pe care le-ar dori la nivel internațional. Ele nu sunt libere în 2017 și 2018. Cioloș nu are un angajament pentru atunci și există o posibilitate să rămână în viața politică românescă. Dar asta e problema liberalilor, care nu au niciun alt lider în afară de Cioloș, pe care încearcă să-l confiște și să-l ducă la conducerea partidului. Tristă situație pentru PNL, acest partid care înainte părea să aibă foarte mulți lideri gata să ocupe poziții de putere și acum s-a blocat.

Citeşte şi: Miliardarul Ioan Niculae a dat o țeapă de 284 de milioane de lei: Cine e VICTIMA

Și Cioloș recunoaște că nu are experiență politică si s-a văzut. Acest guvern a fost pus de nenumărate ori în minoritate în Parlament, pentru că nu are pârghiile politice pentru a negocia cu partidele. Iar după alegerile parlamentare, partidele vor fi foarte puternice. Îl văd pe Cioloș premier și preşedinte al PNL doar în ipoteza în care PNL câștigă un scor important și poate forma Guvernul”, a spus Cristian Pârvulescu la Digi 24.

Citeşte şi: Prima mare companie care părăsește Marea Britanie după Brexit

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.