DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ipoteză sumbră de la Romatsa: De ce planorul dispărut este imposibil de găsit

planor

Autorităţile au decis să oprească aproape toate căutările aeriene ale pilotului Mircea Crăciun, dispărut în data de 6 august în timp ce pilota un planor. Conducerea Romatsa susţine că, din cauză că planorul s-a spart în bucăţi, găsirea acestuia este aproape imposibilă.

Inexistenţa unui plan de zbor şi lipsa comunicaţiilor cu Aeroclubul Braşov, de unde a decolat pilotul Mircea Crăciun, au făcut ca zona de acoperire a căutărilor să fie mult prea mare, extinzându-se pe teritoriul a opt judeţe.

"Este regulă pentru toate zborurile private, nu au planuri de zbor. Acesta este şi farmecul zborului sportiv, că nu trebuie să fie subjugat unei reguli foarte stricte cum sunt celelalte zboruri. Acum depinde ce înţelegere a avut pilotul cu aeroclubul, zburând de atâta timp şi fiind un pilot bun, dacă se duce pe o termică cu un planor şi vrea să stea mai mult, probabil că a spus că va vorbi prin telefon sau prin staţie cu cei de la aeroclub. Întotdeauna când se întâmplă ceva trebuie să găsim vinovaţi, dar nu există un domeniu unde să nu fie riscuri care nu au neapărat în spate un vinovat. Aici, omul acesta avea responsabilitatea lui. Când a plecat trebuia să aibă o discuţie cu cel care l-a tractat în spaţiu. Căutarea extinsă în opt judeţe ar putea fi cauzată de apelurile primite la 112. Probabil că au fost foarte multe informaţii de la oameni care susţin că au văzut un fel de planor, un fel de paraşută şi atunci eşti obligat să te duci peste tot unde primeşti o informaţie, pentru că nu ai cum să ştii dacă este falsă sau bună. Am înţeles că era un aparat nou, care avea o tehnologie sofisticată. Fiind planor, este posibil să fi căzut undeva şi să se fi spart în bucăţi şi să nu mai poţi să-l găseşti. Dacă a picat într-o pădure unde s-a făcut bucăţi, nu mai poţi să vezi nimic, nu este ca un avion din metal, ca să mai rămână ceva din el”, a declarat Aleodor Frâncu, director adjunct al Romatsa, pentru ziarul Ring.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.