Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPS Pimen pomenit la Ierusalim, în așezământul pe care l-a condus aproape un an de zile

YouTube
IPS Pimen

În ziua înmormântării sale, Arhiepiscopul Pimen a fost pomenit și la Reprezentanța Patriarhiei Române din Ierusalim în așezământul pe care vrednicul de pomenire l-a condus timp de aproape un an de zile, notează Basilica.ro.

„Părinții, obștea și ostenitorii așezămintelor românești din Țara Sfântă au îndreptat un gând de rugăciune către Dumnezeu pentru iertarea sufletului adormitului Înaltpreasfințitului Părinte Pimen care a ostenit ca superior al așezămintelor românești din Țara Sfântă în anul 1978”, a declarat pentru Basilica.ro Arhim. Teofil Anastăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

„Am rugat pe Domnul ca să ierte sufletul său, să-l așeze în ceata drepților și în Ierusalimul cel de Sus să continue slujirea pe care a împlinit-o și aici pe pământ. Îl vom purta în pomelnicul ostenitorilor așezămintelor românești din Țara Sfântă ca Domnul să-i primească toată osteneala și să-l așeze cu drepții”, a transmis părintele arhimandrit.

Părintele Arhiepiscop Pimen a trecut la cele veșnice miercuri, 20 mai 2020, la Institutul „Matei Balș” din Capitală și a fost înmormântat vineri la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mormântul pe care și-l pregătise încă din timpul vieții.

IPS Pimen a fost de la frate de mănăstire și monah la profesor, pedagog, apoi stareț, paroh, muzeograf, reprezentant al Patriarhiei Române la Ierusalim, exarh, Episcop vicar, apoi Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. La împlinirea vârstei de 90 de ani mărturisea că a fost dintotdeauna un iubitor de ascultare: „Am iubit să fiu ascultător și să fac lucrul, cum se spune, ca pentru Dumnezeu”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.