Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎPS Teodosie a scăpat cu o mustrare verbală în ședința Sfântului Sinod (surse)

teodosie

Sedința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de joi, 29 februarie, s-a încheiat. Pe ordinea de zi s-a aflat și situația arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, care continuă să facă demersuri publice pentru obținerea ridicării Arhiepiscopiei la rang de Mitropolie.

Potrivit unor surse din Sfântul Sinod, ÎPS Teodosie a fost doar atenționat verbal (dojană) pentru neasultarea sa, în condițiile în care fusese deja atenționat să nu continue presiunile publice privind mitropolia.

Nu este clar deocamdată dacă situația ÎPS Teodosie va fi menționată într-un viitor comunicat de presă referitor la concluziile Sfântului Sinod de joi.

Post și rugăciune pentru înfiinarea mitropoliei

Arhiepiscopia Tomisului a emis un ordin prin care instituie perioadă de post între 26 – 28 februarie şi a precizat că în această perioadă clericii vor oficia în biserici şi mănăstiri Acatistul Bunei Vestiri şi Acatistul Sfântului Apostol Andrei, măsuri luate pentru înfiinţarea Mitropoliei Tomisului.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Mircea Cristian Pricop, a explicat că un ierarh poate institui o perioadă specială de post şi de rugăciune la solicitarea credincioşilor.

ÎPS Teodosie face apel la istorie

ÎPS Teodosie a fost întrebat, joi, la Radio Dobrogea, dacă poate institui o zi de rugăciune în toată Arhiepiscopia Tomisului pentru înfiinţarea Mitropoliei Tomisului.

„Sigur, să ne rugăm, iată, săptămâna viitoare va fi pecetluirea, dacă va fi, dacă nu, când vrea bunul Dumnezeu. Noi am făcut demersurile care se cuveneau că nu puteam să nu le facem, având un adevăr atât de evident şi atât de necesar de pus în realitate, sigur că să ne rugăm cu toţii. Şi iată, miercurea şi vinerea viitoare, chiar şi joi să ţinem post, miercuri, joi şi vineri, săptămâna viitoare, să avem post şi rugăciune cât mai intensă pentru această dorinţă a dumneavoastră, atât de justificată”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

El consideră că înfiinţarea Mitropoliei Tomisului este o evidenţă a istoriei.

Contre cu Bănescu

Dincolo de chestiunea mitropoliei, ÎPS Teodosie a avut în ultima perioadă mai multe contre cu purtătorul de cuvânt al Patrahiei, Vasile Bănescu.

Cel mai recent, după ce Bănescu a publicat un text în care sugera că unele persoane sunt stăpânite de demoni, ușor de asociat cu persoana ÎPS Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului l-a acuzat că a modificat Biblia și îi cere să publice acordul scris al Patriarhului Daniel pentru intervenția sa publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.