Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GAFE uriașe în cazul amendării Înaltpreasfinţitului Teodosie: Ierarhul tomitan se va carantina la palatul arhiepiscopal

Facebook
ÎPS Teodosie

Trei amenzi a primit ÎPS Teodosie în numai o zi! Motivul: polițiștii spun că trebuia să fie în carantină, deși ordinul de la DSP București nu ajunse în posesia ierarhului.

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că Înaltpreasfinţitul Teodosie va petrece perioada de carantină la Palatul Arhiepiscopal, el aflându-se în această situaţie după ce a revenit săptămâna trecută din Iordania, ţară care nu se afla în zona roşie.

Citește și: Arhiepiscopia Tomisului reacționează după ce IPS Teodosie a fost AMENDAT de trei ori: Vom contesta, e absurd să fii amendat fără să fii vinovat

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat, luni seara, că ÎPS Teodosie a ales să se carantineze la sediul Palatului Arhiepiscopal. Reprezentanţii acestei instituţii au precizat că autorităţile au emis decizia de carantinare pe numele ÎPS Teodosie deoarece acesta a revenit, în 20 ianuarie, din Iordania, ţară aflată în zona roşie.

Însă, mai multe gafe au fost făcute de instituțiile statului. ÎPS Teodosie a fost informat de către DSP București după 4 zile de la revenirea în România că trebuie să intre în carantină. Apoi, DSP a informat mai întâi poliția, care s-a grăbit să îl amendeze pe ierarh, în loc să îl anunțe pe cel vizat, ca să știe să se carantineze.

Citește și: SFIDARE ÎPS Teodosie, amendat de polițiști pentru a treia oară într-o zi: Unde a fost depistat Arhiepiscopul Tomisului

Arhiepiscopia Tomisului a transmis în cursul după amiezii că IPS Teodosie va contesta amenzile primite deoarece nu a respectat măsura de carantinare.

A treia amendă dată de polițiști a fost acordată pentru că a participat, în sediul unde este carantinat, adică palatul arhiepiscopal, la un eveniment cultural, ceea ce pune sub semnul întrebării sancțiunea, câtă vreme prelatul respecta legea, primindu-și oaspeții, lucru care nu este interzis, și purtând mască.

Citește și: IPS Teodosie a luat a doua amendă de la poliție, în doar câteva ore: A dat nas în nas cu agenții pe stradă

"Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP Bucureşti a sosit în mail-ul personal al ÎPS, luni, în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoştinţă în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care ÎPS participa. În măsura în care amenzile date ÎPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoştinţă a deciziei de carantinare. Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului.

Arhiepiscopul Tomisului a fost amendat, luni, de trei ori, de poliţiştii constănţeni, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 3.000 de lei.

Citește și: IPS Teodosie, AMENDAT de politiști după ce a încălcat legea: A oficiat o slujbă deși trebuia să fie în izolare

Prima amendă a fost luată de ÎPS Teodosie în timp oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa. A doua sancţiune a venit la o manifestare culturală dedicată Zilei Unirii Principatelor, pe faleza Cazinoului. Ultima amendă i-a fost dată Arhiepiscopului Tomisului, în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis la conferinţa "România, vechea vatră a Europei”, susţinută de către Acad. Prof. Constantin Barbu.

Conform prevederilor legale, Arhiepiscopul Tomisului trebuie să stea în carantină 10 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.