Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎPS Teodosie, decizie de ultimă oră în cazul bisericii pe care instanța îl obligă să o demoleze

teodosie radio dobrogea

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a anunţat că biserica din municipiul Constanţa, care a fost ridicată fără autorizaţie şi despre care instanţa a decis că trebuie demolată, va fi relocată în apropierea cartierului Henri Coandă. Arhiepiscopul Tomisului a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că va cere autorităţilor să aibă răbdare până va fi relocată. “O să cerem răbdare ca să o relocăm. Cum să o demolezi în post? (...) Avem toate formele, nu pot fi absurzi să intre...că nu suntem în război. (...) Pe 14 martie era (n.r termenul pentru demolarea bisericii). Nu are cum să fie....S-a găsit loc, s-au făcut şi formalităţile”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

El a precizat că locul unde va fi relocată biserica se află în apropierea cartierului Henri Coandă. Instanţa a decis, în decembrie 2021, demolarea unei biserici din municipiul Constanţa, care a fost ridicată fără autorizaţie, iar potrivit deciziei, rămase definitive, Primăria Constanţa trebuie să demoleze acea construcţie în termen de 90 de zile. Acest termen expiră la data de 14 martie. Arhiepiscopia Tomisului a anunţat atunci faptul că se află în dialog cu Primăria pentru găsirea unei soluţii, menţionând că nici municipalitatea "nu doreşte să-şi lege numele de o asemenea demolare".

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a transmis, în luna februarie, o scrisoare deschisă adresată Arhiepiscopului Tomisului prin care îi spunea că nepunerea în aplicare a acestei decizii şi tergiversarea intrării în legalitate pot duce "la degradarea imaginii Bisericii ca instituţie şi tensionarea relaţiilor dintre comunitatea religioasă şi restul cetăţenilor acestui oraş".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.