Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎPS Teodosie e de neoprit, în ciuda celor 3 amenzi: Arhiepiscopul Tomisul va ține slujbele la reședința arhiepiscopală

IPS_Teodosie__18

Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, anunță că se carantinează de marți, după ce luni a fost amendat de trei ori pentru că a încălcat legislația anti-COVID, a participat la slujbă și la întâlniri publice, deși a fost contact al unui caz confirmat cu noul coronavirus. ÎPS Teodosie este singurul ierarh al Bisericii Ortodoxe Române care slujește neîntrerupt, chiar și de două ori pe zi, de la debutul pandemiei, în martie 2020.

Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie va oficia, marți, Sfânta Liturghie de la adresa aleasă de carantinare.

Citește și: GAFE uriașe în cazul amendării Înaltpreasfinţitului Teodosie: Ierarhul tomitan se va carantina la palatul arhiepiscopal

„Mâine, 25 ianuarie, de la ora 7.30, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la paraclisul Catedralei arhiepiscopale „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța, situat la adresa aleasă de carantinare. Slujba se va desfășura izolat, fără participarea publicului”, anunță Arhiepiscopia.

Credincioșii vor putea urmări slujba fie în mediul online, fie pe un monitor ce va fi instalat în interiorul Catedralei arhiepiscopale.

Citește și: Arhiepiscopia Tomisului reacționează după ce IPS Teodosie a fost AMENDAT de trei ori: Vom contesta, e absurd să fii amendat fără să fii vinovat

Arhiepiscopul Teodosie a primit luni trei amenzi. Prima amendă a fost aplicată pentru că Arhiepiscopul Teodosie a oficiat o liturghie, a doua pentru că a fost în stradă, deși trebuie să stea în carantină, iar a treia pentru că a participat la un eveniment, deși pe numele său era instituită măsura carantinării la domiciliu.

ÎPS Teodosie consideră amenzile primite luni ilegale și spune că a fost informat despre carantinare mult după ce le-a primit, astfel că aceste sancțiuni vor fi contestate.

Citește și: SFIDARE ÎPS Teodosie, amendat de polițiști pentru a treia oară într-o zi: Unde a fost depistat Arhiepiscopul Tomisului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.