Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎPS Teodosie: Nu vom schimba ritualul botezului, nu ne intimidăm

Facebook
ÎPS Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a declarat, citat de Antena 3 că nu se va schimba ritualul botezului, după cazul neelucidat al copilului care a murit la Suceava după ce a intrat în stop cardio-respirator imediat după ce a fost scufundat în cristelniță.

„Nu. Nicicum nu se schimbă ritualul. Pentru că...o să dau și temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Am explicat, lingurița e Maica Domnului. Înlocuiești pe Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorbă. Nu se schimbă nimic." a spus ÎPS Teodosie.

Preotul care a botezat copilul decedat ulterior la Suceava este suspendat de la slujire pe parcursul anchetei care se desfăşoară, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Un copil în vârstă de o lună şi jumătate a decedat, luni, la spital, după ce a făcut stop cardio-respirator duminică, în urma ritualului de botez ce a avut loc la Biserica "Sf. Constantin şi Elena" din Suceava, în timpul căruia ar fi fost complet scufundat în apă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.