Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎPS Teodosie se pregătește de slujbă: 'Veniți de luați Lumină'

Facebook
ÎPS Teodosie

Așa cum a promis, ÎPS Teodosie va face, în noaptea de marți spre miercuri, o slujbă specială, cu credincioși, după ce în timpul stării de urgență bisericile au fost închise pentru ortodocși. ”Voi face ca în noaptea de Înviere!”, a făgăduit înaltul ierarh și se va ține de cuvânt.

Arhiepiscopul Tomisului va face Odovania Învierii, adică încheierea praznicului Învierii Domnului, când rânduiala slujbei prevede același început ca în noaptea Învierii. Deși slujba de Odovanie se ține ziua, pentru că de Înviere credincioșii nu au avut acces în biserici, ÎPS Teodosie a considerat că este bine să le ofere o mângâiere celor din eparhia sa și să facă slujba noaptea.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: Trebuie să răspund pentru tot felul de imbecili, care fac tot felul de cretinisme

Arhiepiscopia a instituit și 3 zile de post pentru ca toți credincioșii să se poată spovedi și împărtăși. ”Nu a fost posibilă pomenirea celor adormiți în cimitire la Paștele Blajinilor, urmare a interzicerii accesului publicului în cimitire.”, anunță instituția.

”Permanența Arhiepiscopiei Tomisului a decis:

Mâine seară (26 spre 27 mai), la miezul nopții, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopia Tomisului se va oficia Odovania Învierii, după următorul program:

Citește și: Semnal grav al unui fost șef SIE: Anumiți lideri politici s-au folosit de coronavirus pentru a-și consolida puterea

-ora 23:40 – clerul iese din biserici, cântând „Învierea Ta Hristoase…” și oferă lumina credincioșilor prezenți;

- ora 24:00 – se citește Evanghelia Învierii și începe Slujba Utreniei Învierii, după rânduiala consacrată și prevăzută în cărțile de slujbă;

- După Utrenia Învierii ( în jur de 1.30) va începe slujba Sf. Liturghii. La final, se vor împărtăși credincioșii care au ținut postul de trei zile, rânduit anterior, și care s-au spovedit.

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

- Nu se oferă Paște sfințit (ca la Înviere) ci anaforă, după rânduiala liturgică.

Menționăm că Sfânta Lumină ce va fi oferită credincioșilor este Lumina ce a fost adusă de Paști de la Ierusalim, ea fiind păstrată în toată această perioadă în sfintele altare.

Veniți de primiți Lumină!”, este mesajul pentru credincioșii din Arhiepiscopia Tomisului.

Citește și: E ruptură în PSD! Codrin Ștefănescu a explodat: Partidul este predat la cheie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.