Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎPS Teodosie se REVOLTĂ împotriva educației sexuale în școli: Chiar m-a revoltat și m-a îngrijorat. Aceste moduri de inducere a unor idei sunt foarte păguboase

www.antena3.ro
IPS Teodosie

Reprezentanții PNL-UDMR-PLUS-USR au decis să întoarcă la Comisia de specialitate legea privind educația sexuală. În acest context, ÎPS Teodosie se arată profund revoltat și îngrijorat de intențiile guvernanților.

„Este foarte ciudat modul cum se reprezintă lucrurile acestea. Aceste terburi trebuie discutate în familie. Eu, ca duhovnic, recomand preoților și când spovedesc copiii să aibă grijă să nu le sporească curiozități. Noi răspundem de cerșterea lor. Copiii au nevoie de decență. Răul se poate învăța de oriunde. Nu așa se face.

Totusi... curiozitatea stă în natura omului. Sigur că mai controlat. Aceste moduri de inducere a unor idei sunt foarte păguboase. Avem un cuvânt al Scripturii, copiii trebuei să crească cu credința. Trebuie să avem mare grijă de copii pentru că ei sunt viitorul nostru. Chiar m-a revoltat și m-a îngrijorat. Rușinea ajunge la loc de cinste”, a declarat ÎPS Teodosie, la emisiunea Punctul culminant, moderată de jurnalistul Victor Ciutacu, la România TV.

Context

Președintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii privind protecția și promovarea drepturilor copilului, prin care Parlamentul a înlocuit termenul de „educație sexuală” cu „educație sanitară” și a condiționat participarea elevilor la ore de acordul scris al părinților. Anterior, legea a fost contestată de președinte și la Curtea Constituțională, însă judecătorii CCR au declarat legea constituțională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.