Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPS Teofan, la sfințirea bisericii unui sat din Neamț: 'Unde este Hristos, nu mai poate fi întuneric'

mitropolitul teofan

„Puterea întunericului nu poate fi alungată decât prin venirea și acceptarea lui Hristos în viața noastră, căci unde este Hristos nu mai poate fi întuneric”, a spus Mitropolitul Teofan în Dragova, Neamț, reflectând la vindecarea a doi demonizați prezentată de textul evanghelic duminical, anunță basilica.ro.

Părintele Mitropolit a semnalat că „dreptatea lui Dumnezeu se arată întru prezența luminii iar, de multe ori, dreptatea oamenilor în prezența întunericului”.

„Un părinte al Bisericii din vremea noastră – Sfântul Nicolae din Serbia – mărturisea că prin omul păcătos cântă, ca printr-un fluier, puterea întunericului. Omul păcătos este cel prin care puterea întunericului își împlinește rolul ei de fiară care așteaptă să sfâșie pe cel de lângă el”, a explicat Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Citește și: EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

„Puterea întunericului nu poate fi alungată decât prin venirea și acceptarea lui Hristos în viața noastră, căci unde este Hristos nu mai poate fi întuneric, și unde nu este Hristos Domnul este păcatul dătător și creator de întuneric”, a insistat ierarhul.

„Omul, prin rugăciune și prin post, alungă din viața lui și din viața familiei lui puterea întunericului iar dumnezeieștii părinți spun că postul și rugăciunea trebuie să fie arătate în trei chipuri: în smerenie, în pocăință și în dragoste, căci unde se află smerenia, pocăința și dragostea, diavolul nu intră”.

IPS Teofan a sfințit în Duminica a 5-a după Rusalii, 12 iulie 2020, Biserica Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitatea nemțeană Dragova, comuna Cândești, informează Doxologia.

Citește și: Monica Anisie: ‘Unii elevi vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică’

Pentru efortul depus la construirea noului lăcaș, preotul paroh Iosif Buruiană a fost hirotesit iconom stavrofor. De asemenea, ctitorii au primit din partea Părintelui Mitropolit distincții de vrednicie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.