Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irak: Coaliţia înregistrează progrese în eliminarea jihadiştilor SI din Mosul (oficial american)

Mosul fighting

Coaliţia internaţională împotriva grupării Statul Islamic (SI) obţine "progrese" în campania pentru eliminarea organizaţiei jihadiste din Mosul, al doilea oraş ca mărime din Irak, a dat asigurări duminică un oficial american cu rang înalt, citat de AFP. 

Coaliţia este pe punctul de "a obţine progrese împotriva Daech (acronimul arab al SI)", a declarat în cursul unei conferinţe de presă la Amman reprezentantul preşedintelui american Barack Obama în cadrul coaliţiilor antiteroriste, Brett McGurk, adăugând că se face o "presiune (militară) permanentă" asupra organizaţiei ultraradicale sunnite. 

"Efectuăm aproape în fiecare zi lovituri aeriene de precizie asupra oraşului Mosul", a subliniat Brett McGurk, care a făcut cunoscut că actuala coaliţie - sub control american - dispune de "numeroase informaţii" provenind de la persoane aflate în interiorul oraşului. 

În opinia sa, "campania pentru izolarea şi încercuirea (...) Daech la Mosul a început deja". 

"Califatul lor, cum îl numesc ei (SI), se micşorează. Ei sunt în defensivă", a dat el asigurări. Ceea ce explică, în opinia sa, reluarea atentatelor sinucigaşe comise de SI în Irak, dintre care ultimul a fost comis duminică într-o rafinărie de gaze la nord de Bagdad, omorând şapte persoane. 

Situat la 350 de kilometri nord de Bagdad, Mosul a devenit aşa-zisa capitală a SI în Irak după ce a fost primul mare oraş din nordul ţării care în iunie 2014 a căzut în mâinile jihadiştilor. 

Forţele armate irakiene au lansat o operaţiune pentru a recuceri provincia Ninive (nord), a cărei reşedinţă este Mosul, însă asaltul asupra oraşului va începe doar peste câteva luni.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.