Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irak se aliază cu Rusia: Se deschide spaţiul aerian pentru aviaţia Rusiei

orient siria irak iran qatar egipt israel turcia

Bombardierele Forţelor Aviatice Militare ale Federaţiei Ruse vor putea traversa spaţiul aerian al Irakului dacă vor fi îndeplinite anumite condiţii, a declarat marţi premierul irakian Haider Al-Abadi, informează agenţia de presă TASS. "Am deschis spaţiul nostru aerian pentru ruşi în anumite condiţii", a declarat şeful executivului de la Bagdad, citat de postul de televiziune Al-Sumaria. "Nu am primit deocamdată o cerere oficială din partea Rusiei pentru survolarea teritoriului nostru de către diferite tipuri de rachete", a mai spus Haider Al-Abadi, fără a preciza însă despre ce fel de condiţii este vorba.

Ministerul Apărării rus a anunţat mai devreme că avioane ruseşti Tu-22M3 şi Su-34 au efectuat marţi lovituri asupra combatanţilor în Siria, decolând de la baza Hamadan din Iran. "Bombardierele de cursă lungă Tu-22M3 şi bombardierele de front Su-34 au decolat cu încărcătură integrală de pe aeroportul Hamadan şi au efectuat lovituri aeriene asupra grupărilor teroriste Stat Islamic şi Jabhat al-Nusra în provinciile Alep, Deir ez-Zor şi Idlib", a anunţat ministerul rus. Potrivit Ministerului rus al Apărării, bombardierele au distrus cinci mari depozite cu arme, trei puncte de control şi tabere de pregătire a combatanţilor, pe care teroriştii de foloseau pentru acţiuni în zona Alep.

La rândul său, Teheranul şi-a exprimat convingerea că actuala "cooperare dintre Teheran şi Moscova în contracararea terorismului în Siria are un caracter strategic". "Trebuie să ne unim potenţialele şi posibilităţile", a spus secretarul Înaltului Consiliu pentru Securitate Naţională al Iranului, Ali Shamkhani, pentru agenţia Irna, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.