Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou atac asupra unei baze militare din Irak unde staţionează soldaţi americani

middle-east-online.com
Irak Bagdad atac taliban terorist statul islamic

Alianţa anti-Stat Islamic condusă de SUA a raportat sâmbătă un atac asupra unei baze militare din vestul Irakului, atac în care nu s-au înregistrat răniţi.

"În această dimineaţă, la orele locale 02:20 (23:20 GMT), Baza Aeriană Ain Al-Asad (AAAB) a fost atacată de un sistem de supraveghere aeriană neprecizat", a anunţat într-un tweet purtătorul de cuvânt al alianţei, colonelul Wayne Marotto. "Nu s-au înregistrat răniţi. Un hangar a fost avariat. Atacul este în curs de investigare", a adăugat el.

Până acum, atacul nu a fost revendicat, informează dpa şi Reuters, preluate de Agerpres.

Acesta este cel mai recent dintr-o serie de atacuri care au vizat baze unde staţionează forţe americane în Irak.

Aceste atacuri nu au fost revendicate până acum, însă Washingtonul acuză în mod regulat grupările armate irakiene apropiate de Iran că vizează trupe şi diplomaţi ai săi.

De la instalarea la putere, la sfârşitul lui ianuarie, a preşedintelui american Joe Biden, în jur de 30 de atacuri, cu bombă sau cu rachetă, au vizat convoaie logistice irakiene ale coaliţiei, baze unde staţionează soldaţi americani sau reprezentanţe diplomatice americane.

Bagdadul este prins între cei doi aliaţi ai săi. De o parte, Iranul vecin, de care el depinde pentru importuri şi electricitate, şi care face presiuni, prin aliaţii săi armaţi, pentru retragerea soldaţilor străini veniţi în Irak în 2014 să lupte împotriva jihadiştilor. De altă parte, Washingtonul, care nu a ezitat să întreprindă raiduri anti-iraniene pe teritoriul irakian, în care a fost ucis şi generalul iranian Qassem Soleimani, şi care doreşte reducerea influenţei tot mai mari a Iranului în Irak

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.