Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irakul a cucerit Cupa Golfului

Twitter
Turcia Turkmenistan Iran Uzbekistan Iran Irak Arabia Saudita

Irakul, echipa gazdă, a cucerit pentru a patra oară în istoria sa Cupa Golfului la fotbal, învingând cu scorul de 3-2 după prelungiri formaţia Omanului, în finala disputată joi seară la Basra şi arbitrată de românul Istvan Kovacs, potrivit Agerpres.

"Leii din Mesopotamia" au deschis scorul în minutul 24, prin Ibrahim Bayesh, spre bucuria spectatorilor prezenţi în tribune. însă oaspeţii au restabilit egalitatea în finalul reprizei secunde, în urma unui penalty transformat de Salaah Al-Yahyei (90+10). Omanul a mai beneficiat de o lovitură de la 11 în minutul 82, apărată de portarul irakian Jalal Hassan.

În prelungiri, irakienii au trecut din nou în avantaj după un penalty transformat de Amjad Atwan (116), însă Omanul a ripostat prin Omar Maliki (119).

Selecţionata Irakului, antrenată de la finele anului trecut de spaniolul Jesus Casas, a obţinut victoria graţie reuşitei lui Manaf Younis din minutul 120+2.

Cupa Golfului, competiţie creată în 1970, a fost organizată anul acesta la Basra, un oraş important din sudul Irakului şi a reunit la cea de-a 25-a sa ediţie selecţionatele din Kuweit, Oman, Arabia Saudită, Bahrain, Qatar, Yemen, Emiratele Arabe Unite şi Irak.

Finala a fost umbrită însă de tragedia care a avut loc în cursul dimineţii de joi, în urma unei busculade produse în afara stadionului din Basra, unde s-au masat zeci de mii de suporteri fără bilete. O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte câteva zeci au fost rănite, conform autorităţilor irakiene.

Calmul a revenit apoi, pe măsură ce fanii s-au dispersat iar meciul a putut începe conform programului, cu tribunele pline (65.000 de locuri).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.