Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irakul denunţă loviturile americane împotriva miliţiilor pro-Iran, calificându-le drept o 'încălcare flagrantă a suveranităţii' sale

news.ro
Irak, atac

Premierul irakian Moustafa al-Kazimi a denunţat luni loviturile americane împotriva miliţiilor pro-Iran în Irak, calificându-le drept o 'încălcare flagrantă a suveranităţii' ţării sale, relatează AFP.

'Ne reiterăm refuzul de a vedea Irakul drept un teren pentru reglări de conturi şi suntem ataşaţi dreptului nostru de a împiedica să ne fie utilizată ţara drept teren de agresiuni şi represalii', a adăugat Kazimi într-un comunicat al biroului său, invitând la 'reţinere şi la evitarea escaladării', potrivit agerpres.ro.

În acelaşi timp, Iranul a acuzat SUA că urmează o 'cale greşită în regiune' şi 'perturbă securitatea' în Orientul Mijlociu prin bombardamentele sale împotriva miliţiilor susţinute de către Teheran în zonele de frontieră între Siria şi Irak, potrivit EFE.

'Ceea ce fac SUA este să perturbe securitatea în regiune, ele însele vor deveni victime ale unei astfel de nesiguranţe', a avertizat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Said Jatibzadeh.

Duminică, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a explicat că la ordinul preşedintelui Joe Biden forţele americane au efectuat bombardamente cu caracter defensiv 'de precizie' împotriva unor depozite de arme şi centre de operaţiuni, două în Siria şi unul în Irak.

Kirby a specificat că au fost alese aceste ţinte, întrucât de acolo miliţiile irakiene Kataeb Hezbollah şi Kataeb Said al Shuhada lansează atacuri cu drone împotriva poziţiilor şi soldaţilor SUA în Irak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.