Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iran afirmă că nu îşi va folosi niciodată armata împotriva vreunei ţări

SUA vs Iran

Şeful diplomaţiei iraniene Mohammad Javad Zarif a susţinut vineri că ţara sa nu îşi va folosi vreodată armata împotriva altui stat, cu excepţia cazurilor de autoapărare, relatează Reuters. ''Nu ne vom folosi niciodată armele împotriva cuiva, cu excepţia cazurilor de autoapărare. Haideţi să vedem dacă cei care se plâng pot face o declaraţie similară'', a scris Zarif într-un mesaj postat pe Twitter în replică la avertismentele transmise vineri de noul preşedinte al SUA, Donald Trump.

În acelaşi mesaj, ministrul de externe iranian a menţionat că 'Iranul nu este impresionat de ameninţări'. ''Noi nu vom începe niciodată un război, dar ne putem baza doar pe mijloacele defensive proprii'', a adăugat el. Liderul de la Casa Albă a atenţionat vineri Iranul că 'se joacă cu focul', reacţie survenită după ce armata iraniană a efectuat în ultima săptămână două noi teste cu rachete balistice.

Avertismentul a fost adresat de preşedintele american într-o postare pe Twitter. ''Ei (iranienii) nu apreciază cât de drăguţ a fost preşedintele Obama cu ei'', a adăugat Trump, făcând referire la acordul internaţional privind dosarul nuclear al Iranului, ce a permis ridicarea sancţiunilor împotriva acestei ţări. Actualul lider de la Casa Albă a sugerat în continuarea postării că el nu va fi la fel de îngăduitor cu Iranul cum a fost predecesorul său, conform Agerpres.

Mesajul lui Donald Trump a intervenit după ce surse la Casa Albă citate de postul CNN au anunţat că SUA ar putea impune chiar vineri noi sancţiuni împotriva Iranului după ce această ţară a efectuat duminică un test cu rachetă balistică cu rază medie de acţiune, test urmat joi de încă unul cu o rachetă de croazieră, denumită 'Sumar', ce poate transporta arme nucleare.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.