Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iran - Tablourile lui Andy Warhol, expuse pentru prima dată la Teheran

widewalls.ch
Andy Warhol

Pânze de Andy Warhol, care nu au fost niciodată arătate publicului, sunt expuse la Teheran din 15 iunie. Ele au fost din 1979 în depozitul unui muzeu.

Mick Jagger, Marilyn Monroe şi Jackie Kennedy, simboluri ale pop art, sunt vedetele la Teheran, în Iran, unde este prezentată o expoziţie dedicată lui Andy Warhol din 15 iunie. Un eveniment cultural neaşteptat.

"Când am auzit vorbindu-se de o nouă expoziţie Warhol, m-am gândit că va fi în străinătate", povesteşte o iraniană. "Este o adevărată surpriză", informează News.ro.

Vizitatorii descoperă lucrări niciodată expuse înainte, precum versiunea cutiilor de supă Campbell. "Cumpărată în anii 1960, această operă simbolică a lui Warhol nu a mai fost expusă vreodată, ea fiind păstrată în depozit", a mărturisit Amir Rad, curator al expoziţiei "Andy Warhol Persona".

Pânzele au rămas după revoluţia islamică în depozitul Muzeului de Artă Contemporană din Teheran.

Formată din 3.500 de capodopere şi estimată la 3 miliarde de euro, această colecţie a fost supravegheată de împărăteasa Farah Diba, pasionată de artă, care a pozat pentru artistul american.

Aceste pânze, cae reapar într-un context diplomatic tensionat, oferind Iranului şi Occidentului ocazia de a se cunoaşte mai bine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.