Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucurie fără margini: Iranul a eliberat peste 700 de deținuți după victoria de la Campionatul Mondial împotriva Țării Galilor

FIFA
qatar 2022

Peste 700 de deţinuţi au fost eliberaţi de vineri, după victoria Iranului cu Ţara Galilor, scor 2-0, de la Cupa Mondială, anunţă AFP, conform News.ro. Iranul a pierdut primul meci din grupe cu Anglia, după care a învins Țara Galilor prin goluri marcate în minutele 90+8 şi 90+11. În ultimul său meci din grupă, Iranul va înfrunta echipa Statelor Unite, marţi 29 noiembrie.

"În urma unui ordin special al şefului sistemului judiciar după victoria echipei naţionale de fotbal împotriva celei din Ţara Galilor, 709 deţinuţi au fost eliberaţi din diferite închisori din ţară”, anunţă agenţia Autorităţii Judiciare Mizan Online.

Printre aceştia se numără "câteva persoane arestate în timpul evenimentelor recente”, se arata, fără a da mai multe detalii.

Agenţia se referă la protestele declanşate de moartea, la 16 septembrie, a Mahsei Amini, o tânără kurdă iraniană de 22 de ani care a murit după ce a fost arestată de poliţia adjunctă pentru că ar fi încălcat codul vestimentar strict al Republicii Islamice. Autorităţile au raportat că mii de persoane au fost arestate în legătură cu protestele, justiţia afirmând că au acuzat peste 2 000. Organizaţiile pentru drepturile omului din străinătate raportează mult mai multe arestări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.