Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranienii confiscă petrolierul implicat în incidentul din Golful Oman

golful oman

Petrolierul implicat în incidentul de joi dimineață din Golful Oman a fost confiscat de iranieni, a anunțat agenția de știri IRNA din Iran, citată de Sky News. Partea iraniană vorbește despre un litigiu și un ordin judecătoresc.

Petrolierul a fost capturat de marina iraniană care susține că măsura a fost luată ca urmare a unui ordin judecătoresc, potrivit mediafax.

„Marina Armatei Iranului a anunțat confiscarea unui petrolier american în Golful Oman printr-o ordin judecătoresc”, a spus sursa iraniană care citează o declarație a armatei.

Nu era clar de ce presa iraniană a descris vaporul ca fiind o navă americană. Petrolierul St Nikolas circulă sub pavilionul Insulelor Marshall și a fost implicat într-o dispută cu Departamentul de Justiție al SUA, în urma căreia un milion de barili de țiței iranian au fost confiscați, potrivit Sky News.

Organizația Operațiunile comerciale maritime din Regatul Unit (UKTMO), care oferă avertismente marinarilor din Orientul Mijlociu, a anunțat că incidentul a început joi dimineață devreme, la 50 de mile în largul coastei Omanului. În zonă nu operează rebelii Houthi care au bulversat traficul prin Marea Roșie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.