Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul a clasificat forțele armate americane drept ORGANIZAȚII TERORISTE: Care sunt riscurile

www.onlinereport.ro
tanc american

Parlamentul iranian a adoptat, în unanimitate, un proiect de desemnare a tuturor forțelor militare americane ca organizații teroriste, în urma operațiunii coordonate de către Statele Unite, prin care generalul Qassem Soleimani a fost ucis, informează Al Jazeera.

Potrivit proiectului, toți militarii americani, angajații Pentagonului și ai organizațiilor afiliate, dar și cei care au participat efectiv la asasinarea lui Soleimani, au fost declarați „teroriști”, informează mediafax.ro.

Citește și: Guvernul Orban a luat decizia: A blocat creșteri de salarii și sporuri

„Toți colaboratorii acestor forțe, inclusiv militari, membri ai serviciilor de informații, serviciilor financiare sau logistice vor fi considerați colaboratori ai teroriștilor”, se arată în documentul adoptat de Parlamentul de la Teheran.

Relațiile între SUA și Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Ca reacție, autoritățile iraniene au lansat mai multe amenințări la adresa Statelor Unite.

Citește și: Liviu Dragnea a depus două noi cereri de eliberare! Cum își motivează cererile

Ca răspuns la avertismentele Iranului cu represalii, președintele Statelor Unite, Donald Trump a amenințat că va lovi 52 de site-uri iraniene, inclusiv ținte culturale, dacă Teheranul atacă americani sau obiective americane, adâncind o criză care a sporit temerile unei noi conflagrații în Orientul Mijlociu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.