Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul a condamnat ferm atacul cu cuţitul care a făcut trei morţi într-o biserică din centrul oraşului Nisa

Bioreports
iran uzina electrica

Iranul a condamnat "ferm" atacul cu cuţitul care a făcut joi trei morţi într-o biserică din centrul oraşului Nisa, în sud-estul Franţei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Condamnăm ferm atacul terorist de astăzi de la Nisa", a scris pe Twitter ministrul iranian al afacerilor externe, Mohammad Javad Zarif.

"Trebuie să înlocuim acest cerc vicios care se agravează mereu - discursul urii, provocări şi violenţă - cu raţiune şi bun-simţ", a pledat el.

Citește și: Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

Trei persoane (două femei şi un bărbat) au fost înjunghiate mortal joi dimineaţă de un tânăr într-o biserică din centrul oraşului Nisa.

"Trebuie să recunoaştem că radicalismul nu face decât să alimenteze şi mai mult radicalismul şi că pacea nu poate fi obţinută cu provocări josnice", a adăugat el.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a apărat ferm valorile laice şi dreptul de a ridiculiza religia, după uciderea, la 16 octombrie, în apropiere de Paris, a unui profesor francez care a arătat caricaturi cu profetul Mahomed în clasă, la un curs despre libertatea de expresie.

Declaraţiile sale au declanşat manifestaţii în mai multe ţări majoritar musulmane, precum şi apeluri la boicotarea produselor franceze.

Miercuri, preşedintele iranian Hassan Rouhani a avertizat că a-l insulta pe profetul Mahomed încurajează "violenţa şi curgerea de sânge".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.