Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul a criticat aspru noua serie de sancţiuni americane

Wikimedia Commons
Iran steag

Iranul a criticat aspru miercuri noua serie de sancţiuni impuse cu o zi înainte împotriva unor entităţi şi oficiali iranieni acuzaţi de ''încălcări grave ale drepturilor omului'', relatează AFP.

''Chiar şi în mijlocul discuţiilor de la Viena, Statele Unite nu se pot abţine de la a impune sancţiuni Iranului'', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Said Khatibzadeh, într-un mesaj postat pe Twitter.

''Washingtonul este incapabil să înţeleagă faptul că această campanie a 'eşecului maxim' şi o reuşită diplomatică sunt incompatibile'', a adăugat el pe ton ironic despre expresia ''presiune maximă'', folosită adesea de Statele Unite când se referă la Iran.

''Înăsprirea sancţiunilor nu va crea un efect de pârghie şi ea contravine seriozităţii şi bunăvoinţei proclamate'' de Statele Unite, a spus el.

Sancţiunile de marţi survin pe lângă o serie deja foarte amplă de măsuri care vizează Iranul, chiar dacă negocierile indirecte dintre Teheran şi Washington s-au reluat săptămâna trecută la Viena în încercarea de a salva acordul nuclear iranian din 2015, după o suspendare de cinci luni, potrivit Agerpres.ro.

Aceste discuţii, intrate din nou în pauză de vineri, ar putea fi reluate joi, potrivit negociatorului iranian.

Noile sancţiuni vizează în special unităţi speciale ale forţelor de securitate responsabile cu menţinerea ordinii (LEF) sau lupta împotriva terorismului (NOPO) pentru reprimarea manifestanţilor, potrivit unui comunicat al Trezoreriei SUA.

Sunt vizate şi închisorile iraniene Zahedan şi Isfahan, potrivit autorităţilor americane, deoarece acolo au fost executaţi deţinuţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.