Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul a dejucat mai multe comploturi teroriste

captsbtyagi.blogspot.com
terorism

Iranul a dejucat mai multe comploturi teroriste în capitala Teheran și în alte orașe, a anunțat luni Ministerul Informațiilor, care s-a referit la un complot de proporții al militanților musulmani suniți împotriva Republicii Islamice, majoritar șiită, transmit Reuters și Xinhua.

Autoritățile iraniene au anunțat că militanți ai grupării teroriste Stat Islamic au pus la cale "comploturi și conspirații" din capitala lor de facto Raqqa din Siria.

"În acest complot criminal al grupărilor teroriste antiislamice takfiri, o serie de atacuri cu bombă au fost plănuite în mai multe zone din țară în următoarele zile... teroriștii au fost arestați și au fost capturate bombe și o mare cantitate de explozibili", a anunțat ministerul într-un comunicat difuzat de agenția semioficială IRNA.

Takfiri este un termen care îi desemnează pe suniții radicali care îi consideră pe ceilalți musulmani drept necredincioși.

Secretarul Consiliului Securității Naționale, Ali Shamkhani, a declarat duminică pentru IRNA că forțele de securitate iraniene au arestat membri ai unei rețele care plănuia atacuri sinucigașe în Teheran în timpul Ramadanului și a numit Stat Islamic drept dușmanul numărul unu al Iranului.

Forțele de securitate iraniene au anunțat luna trecută arestarea a circa 10 luptători din Stat Islamic în estul și vestul țării, și peste 50 de susținători care promovau pe internet ideologia grupării teroriste.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.