Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul a solicitat Rusiei un împrumut de 2 miliarde de dolari pentru proiecte de infrastructură

thedailybeast.com
iran

Iranul a solicitat Rusiei să-i acorde un împrumut suplimentar în valoare de 2 miliarde de dolari pentru proiecte de infrastructură care includ construcția de centrale termice, hidrocentrale, căi ferate și de garniture metrou, a declarat sâmbătă ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, scrie Mediafax.

"Solicită aproximativ 2 miliarde de dolari ... Ei spun că li s-au promis 5 miliarde de dolari în 2015 ... Am avut împrumuturi alocate pentru ei, ei ne cer să aducem suma totală până la 5 miliarde de dolari", a spus Novak, fără a oferi mai multe detalii.

Citește și: Igor Dodon anunţă înfiinţarea unei platforme de comunicare cu cetăţenii şi atenţionează că va bloca 'trollii'

Iranul se află sub imense presiuni economice sub formă de sancțiuni ce au în vedere stoparea tuturor intrărilor de bani în sistemul bancar Iranian și implicit colapsul economiei iraniei, care e în recesiune. Petrolul iranian se află de asemenea sub sancțiuni, vânzări care reprezintă circa 40% din totalul veniturilor bugetare ale Teheranului.

Iranul se confruntă de asemenea cu proteste masive ce au început vineri, 15 noiembrie, în mai multe orașe, la o zi după ce guvernul iranian a anunțat majorarea prețului la benzină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.