Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul a testat cu succes sistemul rus de apărare antiaeriană S-300

SUA vs Iran

Iranul a testat cu succes sistemul rus de apărare antiaeriană S-300, a anunţat sâmbătă postul public de televiziune iranian Irib, în contextul unor tensiuni în creştere între Teheran şi Washington după preluarea mandatului de preşedinte al SUA de către Donald Trump, informează AFP.

Televiziunea iraniană a precizat că 'mai multe obiective, în special o rachetă balistică şi o dronă, au fost doborâte' în timpul acestui test efectuat 'în prezenţa responsabililor politici şi militari într-o bază a apărării antiaeriene' situată în deşertul iranian, scrie agerpres.ro.

Generalul Farzad Esmaili, comandant al apărării antiaeriene iraniene, a declarat pentru Irib că sistemul de apărare antiaeriană Bavar 373, produs de Iran, 'va fi testat în viitorul foarte apropiat', afirmând că el este 'mai modern decât S-300'.

''S-300 este un sistem fatal pentru inamic şi desfăşurarea sa alături de alte sisteme antiaeriene fac cerul ţării mai sigur'', a adăugat Esmaili.

În 2010, Rusia suspendase un contract de furnizare a sistemului S-300 către Iran, ca urmare a sancţiunilor impuse de ONU la adresa Teheranului, acuzat că încerca să se doteze cu arma atomică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.