Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza din Venezuela- Opoziţia acuză Poliţia că a percheziţionat ilegal sediul unui ONG care susţine ajutoarele umanitare

CNN.com
venezuela armată

Congresul din Venezuela, condus de opoziţie, a acuzat Poliţia, vineri, că a percheziţionat ilegal sediul unui ONG care susţine planurile privind aducerea de ajutoare umanitare, confiscând medicamente şi lapte pentru copii, scrie Reuters.

Opoziţia, al cărei lider - Juan Guaido - a fost recunoscut de peste 40 de ţări ca fiind preşedintele legitim al Venezuelei, încearcă să obţină ajutoare umanitare pentru a gestiona lipsurile privind alimentele şi medicamentele în urma unui colaps economic.
Preşedintele socialist Nicolas Maduro neagă existenţa unei crize umanitare şi susţine că ajutoarele umanitare reprezintă o încercare din partea guvernului SUA de a justifica o intervenţie militară.
Unele ONG-uri au avertizat că ajutoarele umanitare ajung să fie folosite în scopuri politice, în timp ce altele susţin eforturile opoziţiei de a avea grijă de populaţia ţării.
Miguel Pizzaro, parlamentarul care coordonează eforturile Adunării Naţionale privind ajutoarele, a informat într-un comunicat că Poliţia a percheziţionat, vineri, sediul Manos por la Vida ("Mâini pentru viaţă”) şi a confiscat lucruri precum "medicamente şi lapte pentru mame însărcinate şi copii cu virusul HIV".
Directorul Manos por la Vida, Eduardo Franco, a declarat că Poliţia nu avea un mandat pentru percheziţia care a avut loc în oraşul Valencia, la 150 de kilometri distanţă de capitala Caracas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.