Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul afirmă că pandemia întârzie decriptarea cutiilor negre ale avionului doborât la Teheran

Twitter
avion prăbușit iran

Iranul a declarat luni că noul coronavirus i-a încetinit planurile de a trimite în străinătate cutiile negre ale avionului ucrainean pe care forţele sale l-au doborât din greşeală în ianuarie deasupra Teheranului, informează AFP potrivit Agerpres.

"Din primele zile ale acestui incident dureros, am anunţat disponibilitatea noastră de a coopera la examinarea cutiilor negre ale avionului ucrainean", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Rabii. "Din partea noastră nu este nimic de ascuns", a afirmat el pentru AFP în cadrul unei conferinţe de presă televizate la Teheran.

"Dacă este posibil să fie citite în Ucraina (...), se va face în Ucraina. Dacă nu, cutiile negre vor fi citite în Franţa", a adăugat Rabii.

Purtătorul de cuvânt a explicat că procesul a fost încetinit în mod neintenţionat de noua pandemie de coronavirus care a dus la anularea majorităţii zborurilor internaţionale.

"Vom relua acest proces (trimiterea cutiilor negre, n.e.) odată cu reluarea treptată a zborurilor internaţionale şi clarificarea rezultatelor negocierilor" între Iran şi celelalte părţi vizate, a mai spus Rabii.

Forţele armate iraniene au recunoscut, pe 11 ianuarie, că au doborat ''din greşeală'' cu trei zile înainte un Boeing care efectua cursa PS 752 operată de Ukraine International Airlines între Teheran şi Kiev, la scurt timp după decolare, ucigând 176 de persoane aflate la bordul aeronavei.

Apărarea aeriană a Iranului era în alertă ridicată după ce Republica Islamică a tras rachete asupra unei baze irakiene care adăpostea soldaţi americani, pentru a-l răzbuna pe puternicul general iranian Qassem Soleimani, ucis într-un atac american cu drone la Bagdad pe 3 ianuarie.

Cutiile negre ar trebui să conţină informaţii despre ultimele momente înainte ca aeronava să fie lovită de două rachete sol-aer şi să se prăbuşească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.