Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul afirmă că prezenţa unui portavion american în Orientul Mijlociu este o ştire veche

nave armata razboi naval portavion

Iranul a denunţat luni drept o ştire veche trimiterea unui portavion militar american în Orientul Mijlociu, la o zi după anunţul făcut de Washington, potrivit agenţiei de presă iraniene Tasnim, relatează AFP potrivit Agerpres.

Consilierul prezidenţial pentru securitate naţională John Bolton a anunţat duminică "desfăşurarea portavionului şi grupului aeronaval USS Abraham Lincoln şi a unei forţe de bombardiere pe lângă Comandamentul central american din regiunea" Orientului Mijlociu. Această măsură vizează adresarea unui mesaj clar regimului de la Teheran, acela că Washingtonul "va răspunde implacabil oricărui atac împotriva intereselor SUA sau ale aliaţilor noştri".

Forţele iraniene au observat pătrunderea în Mediterană a portavionului "în urmă cu 21 de zile", a afirmat purtătorul de cuvânt al Consiliului suprem de securitate naţională, Keyvan Khosravi. El a adăugat că "declaraţia lui Bolton se foloseşte în mod stângaci de o ştire veche în scopul unui război psihologic".

Khosravi a mai afirmat că lui Bolton "îi lipseşte discernământul în privinţa chestiunilor militare şi de securitate, iar remarcile sale servesc în principal să atragă atenţia asupra sa".

Ministrul american interimar al apărării Patrick Shanahan a declarat luni, pe Twitter, că desfăşurarea în Orientul Mijlociu a unui portavion american constituie "un răspuns la indiciile unei ameninţări credibile din partea forţelor regimului iranian".

"Facem apel la regimul iranian să înceteze orice provocare. Von considera regimul iranian responsabil pentru orice atac asupra forţelor americane sau a intereselor noastre", a adăugat Shanahan, precizând că a autorizat în ajun trimiterea portavionului USS Abraham Lincoln şi a unei forţe de bombardiere.

Portavionul USS Abraham-Lincoln a mai fost desfăşurat în Golf în special în timpul invaziei americane din Irak, în 2003.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.