Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul AMENINȚĂ SUA cu rachetele sale: Pot atinge țintele americane

Times of Israel
iran, racheta

Iranul nu are nevoie să mărească raza de acţiune a rachetelor sale balistice, pentru că deja ele ar putea atinge forţele SUA staţionate în regiune, a declarat marţi şeful Gărzilor Revoluţionare, informează Reuters.

În contextul în care preşedintele american Donald Trump încearcă să impună noi sancţiuni împotriva programului de rachete al Iranului, general-maiorul Mohammad Ali Jafari a declarat că "sancţiunile ar creşte doar numărul de rachete iraniene şi precizia lor", scrie agerpres.ro.

Citește și: PRO TV a încasat-o bine de tot! Din ce motiv a fost amendată televiziunea din Pache – suma este considerabilă

În această lună, Trump a refuzat sa certifice respectarea de către Teheran a unui acord cu puterile mondiale pentru a-şi reduce programul nuclear în schimbul ridicării majorităţii sancţiunilor internaţionale.

Camera Reprezentanţilor a votat săptămâna trecută pentru noi sancţiuni împotriva programului Iranului de rachete balistice, iar Trump a cerut aliaţilor SUA să se alăture Washingtonului în luarea unor măsuri ferme pentru a pune capăt "comportamentului permanent periculos şi destabilizator al Iranului", inclusiv sancţiuni ce vizează dezvoltarea rachetelor sale.

Citește și: Instituția care oferă cele mai mari salarii din țară și-a triplat numărul de angajați! Fiica președintelui, printre salariați!

Raza de acţiune a "rachetelor noastre este de 2.000 de kilometri şi poate fi mărită, dar credem că este suficientă pentru Republica Islamică, din moment ce majoritatea forţelor americane şi cele mai multe dintre interesele lor în regiune se află în această rază de acţiune", a declarat Jafari, citat de agenţia de presă Tasnim.

"Americanii încearcă să impună noi sancţiuni împotriva Gărzilor Revoluţionare pentru programul lor de rachete, dar aceasta este o scuză pentru a lovi economia iraniană", a adăugat Jafari.

Citește și: Senatul a spus „DA” la split TVA! Reacția lui Traian Băsescu

Iranul are unul dintre cele mai mari programe de rachete din Orientul Mijlociu şi unele dintre rachetele sale ghidate de precizie au o rază de acţiune care poate atinge Israelul.

Statele Unite afirmă că programul de rachete al Iranului este o încălcare a legislaţiei internaţionale, deoarece rachetele ar putea transporta focoase nucleare în viitor.

Citește și: VIDEO/S-au făcut de râs! Tinerii liberali au dat-o rău de tot în bară

Iranul neagă că încearcă să obţină arme nucleare şi susţine că programul său nuclear este doar pentru uz civil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.