Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul AMENINȚĂ SUA, înainte ca Donald Trump să facă cel mai important anunț pentru Orientul Mijlociu: 'Nu vom tolera violarea locurilor sfinte musulmane'

Red Pepper
Hassan Rohani

Preşedintele iranian, Hassan Rohani, a criticat decizia pe care urmează să o ia miercuri omologul său american Donald Trump, privind o posibilă recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului, şi a atenţionat că ţara sa nu va tolera aceasta, informează AFP şi dpa.

Iranul 'nu va tolera o violare a locurilor sfinte musulmane', a afirmat Rohani într-un discurs în faţa unor oficiali la Teheran. 'Musulmanii trebuie să rămână uniţi în faţa acestui mare complot', a subliniat el în faţa unor oficiali politici şi religioşi din mai multe ţări musulmane, reuniţi în capitala iraniană, scrie agerpres.ro.

Citește și: S-a dat de gol! Ce salariu are, de fapt, cunoscutul realizator, Mircea Badea

Ghidul Suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, care a făcut declaraţii mai devreme, a văzut în decizia americană un gest disperat, rod al 'incompetenţei' SUA. 'Lumea islamică se va opune cu siguranţă acestui complot', a declarat el.

Atenţionări, inclusiv din partea Papei Francisc, au venit tot mai multe miercuri la adresa lui Donald Trump, în condiţiile în care preşedintele american se pregăteşte să ia o decizie istorică, prin recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Citește și: Are agenda plină! Câți bani îi vor intra în cont Andreei Bălan doar în luna decembrie

Orice recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului este un casus belli pentru liderii palestinieni, care revendică Ierusalimul de Est, ocupat, apoi anexat de Israel, drept capitală a statului la care ei aspiră.

Liderul mişcării Hamas, Salah al-Bardawil, a atenţionat miercuri că o asemenea recunoaştere ar duce la o revoltă populară. 'Decizia va duce la o revoltă populară şi la o mişcare de rezistenţă copleşitoare care vor pârjoli pământul şi vor reteza mâna oricui va încerca să atingă Ierusalimul şi locurile sale sfinte', a spus Salah al-Bardawil, citat de dpa.

Citește și: Libertatea îi prieşte: În ce afacere s-a băgat fostul soț al Elenei Udrea, celebrul Dorin Cocoș

Comunitatea internaţională nu a recunoscut niciodată Ierusalimul drept capitală a Israelului şi consideră Ierusalimul de Est un teritoriu ocupat. Israelul proclamă întreg Ierusalimul, de Vest şi de Est, capitala sa 'eternă şi indivizibilă'.

ONU a reiterat miercuri că statutul oraşului trebuie să fie negociat între israelieni şi palestinieni.

Citește și: Mărturisiri uluitoare despre Regele Mihai: Cine a fost omul care l-a cunoscut personal în EXIL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.