Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul amenință printre dinți SUA: forţele navale au fost echipate cu rachete şi drone / rază de acțiune de până la o mie de kilometri (VIDEO)

Israel Radar
nuclear iran

Iranul a echipat navele militare ale unităţii Gardienilor Revoluţiei cu rachete cu o rază de acţiune de până la o mie de kilometri şi cu drone, au relatat sâmbătă agenţii de presă iraniene citate de Reuters, în timp ce Statele Unite intenţionează să ofere posibilitatea aducerii unor gărzi înarmate pe navele comerciale care tranzitează Strâmtoarea Ormuz, informează Agerpres.

"Mai multe tipuri de drone (...) şi câteva sute de rachete balistice şi de croazieră cu o rază de acţiune între 300 şi 1.000 de kilometri se numără printre sistemele şi echipamentele care au fost adăugate astăzi capabilităţilor marinei Gardienilor Revoluţiei", notează agenţia IRNA.

Comandantul forţelor navale ale Gardienilor Revoluţiei, Alireza Tangsiri, a declarat la postul naţional de televiziune iranian că noile rachete au precizie şi rază de acţiune îmbunătăţite. "Rachetele de croazieră pot ataca mai multe ţinte simultan şi comenzile lor pot fi modificate după lansare", a precizat comandantul iranian.

Anunțul SUA

Mai devreme săptămâna aceasta, Washingtonul a anunţat că în curând ar putea oferi posibilitatea ca soldaţi înarmaţi să se afle la bordul navelor comerciale în regiunea Golfului, după ce Iranul a sechestrat sau a hărţuit astfel de nave.

Anterior, luna trecută, Washingtonul a transmis că va disloca în Orientul Mijlociu avioane de luptă suplimentare F-35 şi F-16, precum şi nave de război, pentru a monitoriza căile navigabile (video mai jos).

Circa o cincime din petrolul transportat la nivel mondial tranzitează prin Strâmtoarea Ormuz, situată între Iran şi Oman. Răspunzând acuzaţiilor, Teheranul afirmă de obicei că navele pe care le-a arestat au încălcat regulile de navigaţie. Dar unele dintre acestea au fost eliberate după ce alte state au eliberat la rândul lor nave iraniene pe care le reţinuseră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.