Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul anunță 'restricții dificile' pentru populație, în lupta anti-coronavirus

www.time.com
Coronavirus in Iran

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a sugerat miercuri că răspunsul Teheranului faţă de epidemia de COVID-19 s-ar putea înăspri, anunţând apropiata aplicare a unor "noi restricţii", pe care le-a calificat drept "dificile" pentru populaţie, informează AFP, scrie Agerpres.

Republica islamică, una dintre ţările cele mai afectate de pandemia noului coronavirus, alături de Italia, China şi Spania, a refuzat până în prezent să impună măsuri de carantină sau de izolare a populaţiei.

În cursul unei alocuţiuni pronunţate într-o reuniune de guvern, difuzată de televiziune, preşedintele Rouhani a anunţat un nou set de măsuri "dificile pentru oameni".

"A existat o lungă dezbatere în cadrul Comitetului naţional de luptă împotriva coronavirusului în vederea înăspririi măsurilor", a declarat preşedintele.

Apreciind că este nevoie de o intensificare a măsurilor, Ministerul Sănătăţii "a prezentat un plan în acest sens", a adăugat el, indicând că "un proiect" este în curs de pregătire şi că acesta ar putea fi "aprobat şi anunţat" în timpul zilei.

Autorităţile - care au refuzat să recurgă la măsuri constrângătoare - au cerut până în prezent populaţiei să rămână în casă, "pe cât posibil", în această perioadă de vacanţă prilejuită de celebrarea Anului Nou iranian, care pune de obicei întreaga ţară pe drumuri pentru reîntâlniri familiale şi călătorii turistice.

Proiectul avut în vedere "poate crea probleme pentru deplasările populaţiei şi poate presupune că oamenii trebuie să se întoarcă mai devreme în locurile de baştină", a spus Rouhani.

"Aceasta ar putea afecta viitorul val de deplasări. Oamenii trebuie să ştie că acestea sunt decizii dificil de asumat pentru a le proteja viaţa", a adăugat el. "Dar nu avem de ales, pentru că viaţa oamenilor este importantă pentru noi", a subliniat preşedintele, vorbind totodată despre un proiect care s-ar întinde pe o perioadă de 15 zile şi care ar trebui "aplicat riguros până sâmbătă 4 aprilie", adică în zece zile.

Această dată marchează în mod normal reluarea cursurilor în şcoli după vacanţa de Anul Nou iranian (Nowruz).

"Ministrul Sănătăţii a explicat astăzi (miercuri - n.r.) că am depăşit primul val al maladiei, dar că poate exista un nou val în zilele următoare şi trebuie să-l gestionăm", a mai declarat Rouhani. "Populaţia a colaborat mult cu autorităţile pentru a combate coronavirusul în ţară şi aceasta trebuie să continue", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.