Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul comentează dur decizia Kievului de a reduce prezența diplomatică: Are la bază informații nefondate

Agerpres - Reuters
iran drapel steag

Iranul îşi exprimă sâmbătă regretul faţă de o decizie a Kievului de a ”reduce în mod semnificativ” prezenţa diplomatică iraniană pe teritoriul ucrainean, ca represalii faţă de livrări de armament către Moscova ale Teheranului, relatează AFP. ”Teheranul îşi exprimă regretul faţă de decizia Gvernului ucrainean cu privire la relaţiile diplomatice cu Republica islamică Iran”, afirmă într-un comunicat un purtător de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanani, scrie News.ro.

”Această decizie are la bază informaţii nefondate, răspândite de propaganda presei străine” împotriva Teheranului, susţine el. Armata ucraineană a anunţat vineri că un civil a fost ucis într-un atac rus cu drone iraniene în oraşul portuar Odesa, în sudul Ucrainei. O dronă iraniană de tip Shahed-136 a fost doborâtă deasupra mării, în acest atac. Armata ucraineană a dat vineri asigurări că a doborât o dronă de fabricaţie iraniană de tip Mohajer-6, în altă zonă. Nasser Kanani a subliniat ”politica clară de neutralitate activă” a Iranului în războiul dintre Ucraina şi Rusia, ”opoziţia sa faţă de război şi necesitatea unei soluţionări paşnice a diferendelor, fără să se recurgă la violenţă”.

Iranul va răspunde ”în mod adecvat deciziei Guvernului ucrainean”, conchide Teheranul.

”Decizia de a-l priva pe ambasadorul Iranului în Ucraina de acreditarea sa şi de a reduce în mod considerabil numărul membrilor personalului diplomatic al Ambasadei Iranului la Kiev” i-a fost transmisă însărcinatului iranian cu afaceri în Ucraina, care a fost convocat la sediul Ministerului ucrainean de Externe, anunţă ministerul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.