Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul condamnă declaraţia 'neîntemeiată' a miniştrilor de externe din G7, în privința atacului asupra petrolierului Mercer Street

euronews.com
Mercer Street atac petrolier nava

Iranul a condamnat ferm sâmbătă declaraţia "fără temei" a miniştrilor de externe din G7, care au acuzat Teheranul că se face responsabil de atacul asupra unui petrolierului Mercer Street de pe 29 iulie din largul coastei statului Oman, în care au murit un cetăţean britanic şi unul român, transmit Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

"Condamnăm cu fermitate acuzaţiile fără fundament ale miniştrilor de externe ai G7 şi înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe în care aceştia aduc acuzaţii nefondate Republicii Islamice Iran", a indicat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe Said Khatibzadeh.

Potrivit acestuia, este "demn de menţionat" că "incidentul a fost pregătit să survină cu câteva zile înainte de inaugurarea noului preşedinte iranian".

"Dacă ar fi să ne confruntăm duşmanii, am declara deschis acest lucru, aşa că recentele poveşti ale inamicilor constituie o operaţiune psihologică", a afirmat la rândul său un purtător de cuvânt al forţelor armate iraniene, Abolfazl Shekarchi, citat de media de stat.

Miniştrii de externe din statele G7 afirmă, într-o declaraţie comună difuzată vineri, că Iranul ameninţă pacea şi securitatea internaţională şi că toate dovezile disponibile arată că Republica Islamică a fost în spatele atacului asupra petrolierului Mercer Street

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.