Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul este dispus să accepte prevederile din Acordul nuclear dacă Statele Unite ridică sancțiunile

racheta iran

Iranul este dispus să ofere garanții că nu va dezvolta arme nucleare și ar putea accepta unele modificări referitoare la Acordul nuclear din 2015 dacă Statele Unite revin în cadrul tratatului și dacă ridică sancțiunile impuse Teheranului, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului iranian, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Informația de ultimă oră care reaprinde cazul Caracal: Oasele sunt din cimitir!

„Dacă sancțiunile sunt ridicate și dacă Statele Unite revin în cadrul tratatului nuclear, există spațiu pentru a oferi asigurări în direcția reluării discuțiilor, iar președintele (Hassan Rouhani, n.r.) are chiar o propunere cu privire la unele mici modificări aduse Acordului”, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului de la Teheran, Ali Rabiei, citat de Reuters.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia au semnalat că doresc menţinerea Acordului nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

Citește și: Cerere fără precedent din partea Gabrielei Firea! Ce vrea, de fapt, primarul Capitalei de la Guvern

Regimul de la Teheran a dublat numărul de centrifuge avansate folosite pentru îmbogățirea uraniului, a anunțat recent Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), după ce Iranul a indicat că își va reduce suplimentar angajamentele asumate prin Acordul atomic semnat cu marile puteri în 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.