Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul este sub COD ROŞU de POLUARE - Măsuri drastice luate de autorităţile de la Teheran

PRI.org
poluare china

Şcolile şi universităţile au fost închise sâmbătă din cauza unei poluări atmosferice grave care afectează mai multe regiuni din Iran, inclusiv capitala Teheran, învăluită într-un nor de fum toxic, potrivit agenţiei oficiale Irna citată de AFP, preluată de AGERPRES.

Concentraţia medie de particule fine la Teheran a atins 146 de micrograme pe metru cub de aer, potrivit unui site al guvernului de urmărire a poluării.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca această concentraţie de particule nocive să nu depăşească în medie 25 de micrograme/m3, timp de 24 de ore.

Şcolile au fost închise în provincia Alborz (nord) şi Ispahan (centru) şi în oraşele Machhad (nord-est), Uroumiyeh (nord-vest) şi Qom, la sud de Teheran, potrivit Irna. Data redeschiderii centrelor de învăţâmânt nu a fost precizată.

A fost stabilită circulaţia alternativă a automobilelor în capitală şi a fost interzisă circulaţia camioanelor în provincia Teheran.

Tinerii şi persoanele cu probleme respiratorii au fost sfătuiţi să nu iasă din casă, iar activităţile sportive în aer liber au fost anulate sâmbătă, prima zi de lucru a săptămânii în Iran.

Capitala ţării, care numără 8 milioane de locuitori, este învăluită de mai multe zile într-un nor de poluare, care ar trebui să dispară de abia luni, la venirea ploilor.

Poluarea atmosferică este principala cauză de deces a aproape 30.000 de persoane pe an în oraşele iraniene, potrivit Irna, care citează un responsabil al Ministerului Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.