Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul face pe plac SUA: Spune că va folosi cele 6 miliarde de dolari primite de la americani pentru a cumpăra alimente și medicamente

aa.com.tr
sua iran sua

Mohammad Reza Farzin, șeful băncii centrale a Iranului, a anunțat sâmbătă că toate fondurile țării din Coreea de Sud au fost deblocate și vor fi folosite pentru achiziția de „bunuri nesancționate", potrivit Reuters.

Mesajul lui Mohammad Reza Farzin publicat pe rețelele de socializare a părut să confirme comentariile făcute cu o zi înainte de oficiali de la Washington. Aceștia au declarat că vor exista restricții cu privire la utilizarea de către Iran a fondurilor deblocate în urma unui acord care a dus la eliberarea a cinci americani reținuți la Teheran, scrie mediafax.ro.

Citește și: Premieră în mandatul lui Joe Biden: SUA plătesc Iranului 6 miliarde de dolari pentru eliberarea a 5 americani

Reprezentantul Casei Albe, John Kirby, a spus că iranienii vor avea acces la fonduri doar „pentru a cumpăra alimente, medicamente și echipamente medicale care nu vor avea și o utilizare militară". Se estimează că active iraniene în valoare de 6 miliarde de dolari au fost blocate în Coreea de Sud.

Celor cinci americani li se va permite să părăsească Iranul imediat ce fondurile vor fi deblocate, a declarat o sursă pentru Reuters. Fondurile vor fi transferate către șase bănci iraniene din Qatar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.