Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul, hotărât ferm să ajungă la un acord cu comunitatea internațională în dosarul nuclear, anunţă Teheranul

cehia centrala nucleara

Iranul este ”hotărât ferm” să ajungă la un acord cu comunitatea internţaională în dosarul nuclear, în cadrul unor negocieri care se reiau luni, la Viena, anunţă un purtător de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Delegaţia Republicii islamice Iran se află la Viena cu hotărârea fermă de a ajunge la un acord şi are în vedere negocieri rodnice”, a declarat presei Said Khatibzadeh.

”Guvernul şi-a arătat voinţa şi seriozitatea trimiţând o echipă de calitate, cunoscută de către toţi. Dacă cealaltă parte arată aceeaşi voinţă, ne vom afla pe drumul bun către ajungerea la un acord”, a adăugat el.

Presa iraniană scrie că delegaţia iraniană este condusă de către adjunctul ministrului de Externe Ali Bagheri şi că a fost puternic modificată în vederea acestei noi runde de negocieri.

Citește și: O NOTĂ SECRETĂ l-ar plasa pe șeful DALI din MAI într-o presupusă DELAPIDARE a unui hotel din vestul țării...

”Dacă Statele Unite vin la Viena cu hotărârea de a ieşi din impas şi a depăşi problemele asupra cărora nu ne-am pus de acord în rundele precedente, calea dialogului va fi cu siguranţă mai uşoară”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Negocieri în dosarul nuclear iranian, suspendate în iunie, urmează să se reia, pe de o parte, între Teheran şi ţările parte la Acordul de la Viena din 2015 - China, Franţa, Germania, Regatul Unit şi Rusia.

Statele Unte, care au fost scoase din Acord de către Donald Trump în mai 2018, care a reimpus şi multplicat sancţiuni vizând Iranul, participă în mod indrect la aceste negocieri.

Acordul de la Viena în dosarul nuclear iranian (JCPoA), prevede o rdicare a une părţi a sancţiunilor care sufocă economia iraniană, în schimbul unei reduceri drastice a programului nuclear iranian, plasat sub controlul ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.