Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul infirmă implicarea DAESH în atacul de la Ahvaz și arată cu degetul spre SUA și Israel

AFP
Hassan Rouhani Ali Khamenei

Persoanele înarmate care au comis atacul de sâmbătă asupra unei defilări militare în oraşul Ahvaz din sud-vestul Iranului au fost antrenate de două ţări arabe din Golf şi au avut legături cu Statele Unite şi Israel, a declarat un purtător de cuvânt al armatei iraniene, potrivit Reuters preluată de Agerpres.

"Aceşti terorişti au fost antrenaţi şi organizaţi de două state din Golf", a declarat generalul de brigadă Abolfazl Shekarchi, citat de agenţia oficială de presă IRNA.

"Nu sunt din DAESH (Statul Islamic - n.r.) sau din alte grupări care luptă împotriva sistemului islamic (iranian), ci au legături cu America şi Mossad (serviciul israelian de informaţii - n.r.)", a spus el.

În acelaşi timp, gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul, conform agenţiei de presă a organizaţiei, Amaq, preluată de Reuters. Gruparea nu a adus însă dovezi pentru a-şi susţine revendicarea.

Totodată, Kremlinul a precizat că preşedintele rus Vladimir Putin a transmis condoleanţe preşedintelui iranian, spunând că Moscova este pregătită să intensifice eforturile comune pentru a lupta împotriva terorismului, a transmis agenţia rusă de presă RIA.

Cel puţin 24 de persoane, dintre care jumătate membri ai Gardienilor Revoluţiei, au fost ucise în atacul din oraşul Ahvaz. Potrivit televiziunii iraniene, alte peste 60 de persoane au fost rănite în acest atac care a vizat spaţiul unde se adunaseră oficiali iranieni pentru a asista la evenimentul anual care marchează începutul războiului cu Iran din 1980-1988.

Toţi cei patru autori ai atacului au fost ucişi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.