Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul intervine dur în 'războiul' SUA-Rusia: Americanii ameninţă fără ruşine cu o nouă armă atomică

Hassan Rouhani

Hassan Rouhani, preşedintele Iranului, a acuzat, duminică, Statele Unite că ameninţă Rusia cu noi arme atomice, după ce Washingtonul a publicat un raport privind politica SUA în domeniul nuclear în care sunt anunţate planuri de modernizare a arsenalului atomic, informează agenţia de ştiri Reuters, potrivit Mediafax.

"Americanii ameninţă fără ruşine Rusia cu o nouă armă atomică", a declarat preşedintele Hassan Rouhani, sub conducerea căruia Iranul a semnat un acord cu marile puteri, inclusiv SUA, prin care Teheranul s-a angajat să-şi limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale.

Phenianul s-a dezlănțuit la adresa lui Donald Trump: Discursul liderului SUA, un 'strigăt de teroare'

"Aceiaşi oameni care aparent erau de părere că folosirea armelor de distrugere în masă este o crimă împotriva umanităţii (…) vorbesc despre noi arme pentru a ameninţa sau folosi împotriva rivalilor", a adăugat liderul de la Teheran.

La rândul său Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian de Externe, a avertizat anterior că politica nucleară a SUA riscă să "aducă omenirea mai aproape de anihilare".

În contextul ameninţărilor reprezentate de Rusia, Pentagonul va face investiţii de miliarde de dolari pentru modernizarea arsenalului atomic, argumentând că sunt necesare capabilităţi de disuasiune.

În raportul Pentagonului se afirmă că Rusia trebuie să fie convinsă că va avea de suportat "costuri inacceptabile" dacă ar ameninţa chiar şi cu un atac nuclear limitat în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.